Het succes van het WK
Havo/vwo: de economische impact van het WK voetbal
Het wereldkampioenschap voetbal in Rusland begint bijna! Steden en landen staan te dringen om een sportevenement van wereldformaat te organiseren. Maar waarom eigenlijk? Het kost zoveel moeite en zoveel geld. Wat maakt het dan zo aantrekkelijk? Wanneer kun je spreken van een economisch succesvol WK? Dit ontdekken havo en vwo bovenbouwleerlingen aan de hand van de actuele les met quizzen, een animatie en opdrachten.
De Wereld van DNB is genomineerd voor de Europese Edu-media Comenius Awards 2018! De actuele les over het WK is onderdeel van De Wereld van DNB.
Laat maar waaien in de klas!
Groep 6-8: online module over Windpark Bouwdokken
Wat is wind, hoe ontstaat wind en hoe kun je er energie mee opwekken? De lesmodule 'Laat maar waaien, van stormvogel tot Windpark Bouwdokken' geeft antwoord op die en nog veel meer vragen. Het digitaal lesmateriaal bestaat uit drie lessen met filmpjes, werkbladen, proefjes en verschillende interactieve werkvormen.
Water en klimaat in jouw straat
Groep 6-8: maatregelen tegen wateroverlast
Zomaar een woonwijk na een hevige regenbui: alles druipt en is nat. Welke maatregelen nemen waterschap en gemeente tegen wateroverlast en extreme hitte? En wat kan je er zelf aan doen? Met ‘Water en klimaat in jouw straat’ van Hoogheemraadschap van Delfland ontdekken de leerlingen aan de hand van een digitale praatplaat hoe je een wijk klimaatproof kunt maken.
Hoe werkt een molengang?
Groep 5-8: animatie over het droogmalen van de polder
Op www.molens.nl kon je al zien hoe een wind- en watermolen werken. Maar weten jouw leerlingen ook hoe een molengang werkt? Dat ontdekken ze in de nieuwe, derde animatie ‘Hoe werkt een molengang?’ Met de gratis lesbrieven en docentenhandleidingen maak je een leuke les voor leerlingen van groep 5 t/m 8, ook ter voorbereiding op een molenexcursie!
Lege batterijen
Groep 1-8: digibordmodule met zoekplaten
Wist je dat een huishouden in Nederland gemiddeld 113 batterijen heeft? Een deel daarvan is leeg. In de digibordmodule van Stibat speuren leerlingen op aantrekkelijke zoekplaten naar batterijen in een klaslokaal, woonkamer en keuken. Ook testen ze hun kennis over batterijen en ontwerpen ze met behulp van een ontwerpplacemat een Batterij Bewaarbox.
Podium voor Onderwijs
Onze website biedt gevarieerd didactisch materiaal over maatschappelijke thema's als burgerschap, sport, gezondheid, natuur en milieu, cultuur, techniek en economie. Het materiaal is flexibel van opzet, zowel in tijdsduur als werkvormen. Op onze website kun je gericht zoeken op thema, onderwijsniveau en type materiaal.