Keten met Kaas
Lesmodule over hoe kaas wordt gemaakt voor groep 4-6
Lesmodule over hoe kaas wordt gemaakt voor groep 4-6
Met de module Keten met Kaas komen leerlingen van groep 4, 5 en 6 alles te weten over de weg die kaas aflegt van de boerderij tot aan de keukentafel. De module draagt bij aan het vergroten van de kennis van kinderen over de herkomst van hun voedsel en in het bijzonder van kaas.
De module gaat in op het leven op de boerderij (dagindeling, gebruik machines), de kaasfabriek (productieproces, voedselveiligheid), het pakhuis (rijpen, keren, versnijden, verpakken), de supermarkt (verschillende soorten kaas, gezondheid, sorteren), de kaasconsument (kaasmomenten, kaasrecepten) en transport.
Door de opzet en het thema is Keten met Kaas ook geschikt voor gebruik op de BSO en te gebruiken door medewerkers van A-ware tijdens een gastles.
De module is gemaakt in opdracht van Stichting A-wareness.
Gratis